Livet på plattform

Tøff bransje, tøffe mennesker

plattformHar du tenkt deg ut på en oljeplattform, bør du huske på at plattformarbeidere jobber i skift, med arbeidsdager som ofte varer i over tolv timer. Ti timer med fysisk arbeid er også mer enn nok for de aller fleste – derfor sover man godt når man først venner seg til en døgnrytme som stadig er i forandring. Til gjengjeld får man alltid god mat, komfortable lugarer og nok av underholdning. Internett var raskt på plass på plattformene, og trådløst nettverk trenger du ikke bekymre deg for når du jobber offshore. Legg dog merke til at ulike plattformer har ulike fordeler og ulemper. Samt ulike rykter – enkelte anbefales det rett og slett ikke å jobbe på, mens andre sies å være femstjerners hotell på stylter i havet.

Krisetider i bransjen

Etter en rask vekst på 90-tallet har oljeprisen dalt nedover de siste to årene, noe som dessverre har har speilet av på bransjen generelt. I disse krisetider har man fått mer tid til å slappe av, og man har mer tid til å bruke på underholdning. Å se serier på Netflix er en flott måte å koble av på, å lese bøker og spille spill kan også være flotte måter å finne avveksling på. Man kan jo spille spill som omhandler oljebransjen, det finnes flere spilleautomater som har oljebransjen som tema, som Oil Mania. Flere lignende spilleautomater kan man finne hos http://www.norske-spillautomater.com/. Nostalgien fra gamle dager når man kunne spille maskiner på oljeriggene våkner når man har muligheten til å dyppe seg i historien.

Ikke for alle

Mange har drømt om livet offshore – det virker så utrolig spennende, så krevende, og så fantastisk godt betalt. Når man får et innsyn i livet på en olje- eller gassplattform, kommer helt andre tanker til syne. For livet på en plattform er vanskelig, med lange arbeidsdager og et endeløst hav rundt deg i alle kanter.

Privacy Policy