Forvaltning av formue

Nyrike nordmenn

oil-moneyNår det norske oljeeventyret plutselig skjøt fart, var det mange som ikke kunne tro sine egne øyne. Plutselig var naboen millionær! Plutselig var kameraten fra barneskolen millionær! Nå ble man plutselig millionær selv, også! Tusenvis av nordmenn ble nyrike når oljepengene begynte å regne inn – det var utallige muligheter for å mangedoble formuen sin når det begynte å gå bra for Norge. Først i rekken var selvsagt de som hadde litt å rutte med fra før – alt man trengte å gjøre var å investere hele eller deler av formuen i norske aksjepapirer. Disse var i utrolig rask vekst på 80-tallet, og dermed kunne man mangedoble pengene sine på kort tid. Mange nordmenn hadde allerede verdipapirer liggende hjemme, men disse var ikke verdt noe særlig før oljeeventyret begynte. Nå kunne man selge for millioner av kroner og investere formuen i den norske økonomien som var i sterk fremgang. Så hadde man nordmenn med ingeniørutdannelse. Disse heldige menneskene ble raskt veldig ettertraktede, siden de kunne hjelpe oljeselskapene å nå frem til det svarte gullet i Nordsjøen. Mange nordmenn jobbet som ingeniører i utlandet, men på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet vendte de alle hjem for å hjelpe landet sitt med å komme seg på beina. Investeringene flommet inn, og næringsvirksomheten blomstret. Nå kunne man raskt og enkelt åpne et eget selskap for deretter å tjene gode penger på import – nordmenn begynte å kjøpe alt som kom inn i landet, derfor ble mange kjøpmenn straks styrtrike.

Forvaltning av oljepengene

Det var helt utrolig, det som foregikk i Norge når oljetrærne begynte å bære frukt. Det eneste man kan sammenligne med er når noen vinner store premier helt plutselig. Man forventer det ikke, og selv når det allerede har skjedd har man vanskeligheter med å forstå at alt er virkelig. Mange nordmenn våknet opp som millionærer når flommen av oljepenger skylte inn over Norge. Akkurat som hundrevis av nordmenn ikke kunne tro sine egne øyne når milliongevinstene fra diverse spilleautomater med progressiv jackpot regnet inn på nettet. Mer om slike automater kan du lese på http://www.casinon.com/no/, og mange nordmenn har innsett at de var sent ute med å tjene penger på oljeeventyret, og bruker nå heller tiden sin på å jakte etter milliongevinster gjennom online pengespill i stedet. Nordmenn er forresten privilegerte på nettet – alle vil ha oss som kunder. Dette kan man bruke til sin fordel og kreve den desidert beste servicen tilgjengelig. Hvorfor alle elsker norske kunder? Fordi vi har langt mer å rutte med enn folk flest, vel! Det er staten vi har å takke for dette, for en gangs skyld har deres konservative holdninger lønnet seg. Oljepengene brukes nemlig ikke direkte – de forvaltes i stedet av det verdenskjente Oljefondet. Oljefondet er verdens største fond sett i forhold til befolkningen, det er disse pengene som skal sørge for at Norge fortsetter å være et rikt land selv etter at oljen er slutt. Alle inntekter fra salg av olje går inn i Oljefondet, og det norske statsbudsjettet er avhengig av avkastningene som våre investeringer gir.

Pengeforvaltning – gjør det selv eller overlat jobben til en ekspert?

Piggy-Bank1Har du noen millioner kroner på kontoen, er det på tide at du gjør noe med dem. Det dummeste man kan gjøre er å holde alle penger på ett og samme sted – dette er alle eksperter enige i. Invester i ulike prosjekter, spre pengene dine mellom forskjellige valutaer og aksjer, kjøp gull, kjøp platina, hamstre inn jord, hamstre inn leiligheter. Hovedpoenget med forvaltning av formuen, er at det blir mer penger på kontoen. Formuen bør konverteres til ulike verdier, slik at du ikke risikerer å tape alt uansett hva som skjer. Jobber du mye og har altfor lite tid for å drive med dette selv, finnes det en rekke profesjonelle selskap som kan hjelpe deg med pengeforvaltningen. Det er dog langt mer spennende å gjøre alt selv, så lenge du holder hodet kaldt og leser deg opp på de ulike mulighetene du har som investor.

Privacy Policy