Finanstilsynets oversyn med binære opsjoner

Høy risiko, trygge transaksjoner

Om du har sperret opp øynene for de fantastiske mulighetene som binære opsjoner gir folk med sans for aksjehandel, er det bare å velge og vrake mellom de ulike aktørene på markedet. Som med alt annet, er det nesten en overflod av ulike nettsider der ute som tilbyr aksjehandel og da spesielt binære opsjoner. Problemene oppstår når man skal velge ut det mest trygge og sikre stedet å investere pengene sine. Så fort populariteten til en viss type nettsider stiger, vil det alltid komme en rekke useriøse aktører som prøver å tjene mest mulig på intetanende kunder. Aksjehandel innebærer en viss risiko for investorene generelt, men når aktører uten lisens begynner å promotere sine tjenester, mangedobles risikoen ytterligere. Det er derfor veldig viktig å å finne en god megler med lang historie – Finanstilsynet her i Norge har for såvidt en lang liste med aktører som opererer uten tillatelse. Du bør derfor ta en titt før du bestemmer deg, eller stole kun på de aller største nettsidene med binære opsjoner.

Europeiske lisenser

eu-kartaDet norske Finanstilsynet har lite å gjøre med EU og de ulike selskapene som er registrert i EU-sonen, derfor er det best å følge med på finanstilsynet i Storbritannia eller andre fullverdige EU-stater. Europeiske myndigheter har nemlig streng kontroll på all næringsvirksomhet som foregår på kontinentet, derfor er alle aktører med lisens i EU et trygt valg for deg som vil leke deg med aksjer og valuta. Dermed er veien fremover ganske enkel – alt du trenger å gjøre før du bestemmer deg for et visst sted, er å sjekke hvor de har sin lisens. De aller fleste steder med binære opsjoner online har lisens enten på Malta eller på Kypros. Malta er også kjent som et sentrum for nettkasinoer, mens Kypros er hjemmet til utallige aktører av finanshandel. Kypros var i tillegg det aller første landet som innførte regulering av handel med binære opsjoner. Det er Cyprus Securities and Exchange Commission, forkortet CySEC, som følger med på de ulike nettsidene med base på Middelhavsøya.

Finanstilsyn med vidt åpne øyne

Det britiske finanstilsynet er en av de mest respekterte myndighetene i EU, med et våkent blikk som følger med på det meste av handel og pengetransaksjoner. Derfor holdes svindelen på et minimalt nivå – du må faktisk være veldig uheldig for å støte på en useriøs aktør. Følg med på hjemmesiden, og ta kontakt med deres kundeservice for å finne ut om lisensen de bærer på. Dette må gjøres før du registrerer deg – slik slipper du å gi bort din personlige informasjon til snodige selskap. Markedsadvarslene på det norske Finanstilsynets hjemmeside bør være ditt første stopp, deretter er det bare å registrere konto hos en av de internasjonale, sikre nettsidene med binære opsjoner.

Privacy Policy